4 Cara Semak Baki XOX data Balance Melalui SMS

Posted on

Macam mana cara semak baki xox untuk mengetahui balance? Yuk baca agar Anda paham macam mana cara semak xox. XOX Mobile Sdn Bhd adalah sebuah syarikat operator selular di Malaysia yang ditubuhkan pada tahun 2005. Syarikat ini menawarkan pelbagai perkhidmatan telekomunikasi termasuk perkhidmatan selular, perkhidmatan perbankan digital, dan e-wallet. XOX Mobile mempunyai rangkaian selular 4G LTE dan menawarkan pakej data dan suara untuk pelanggan prabayar dan pasca bayar di seluruh Malaysia.

Selain itu, syarikat ini juga menawarkan perkhidmatan e-wallet yang membolehkan pelanggan membuat pembayaran dengan mudah dan cepat. XOX Mobile juga memberi tumpuan kepada perkhidmatan pelanggan dan telah mengembangkan aplikasi seluler dan pusat perkhidmatan pelanggan yang mudah digunakan.

semak baki xox

Cara Semak Baki XOX

Pelanggan xox boleh semak baki xox melalui cara cara berikut:

Melalui kod dial

  1. Dial *150#
  2. Kemudian, pilih 1.
  3. Maklumat baki Anda akan dipaparkan secara detail.

Cara Check Baki XOX Melalui SMS

Cara semak baki XOX melalui sms : taip BAL hantar ke 22111

Selepas itu, maklumat baki kredit Anda akan masuk ke dalam SMS beberapa minut kemudian.

Cara Check Baki XOX Melalui Dail

Hanya perlu dail 13322 untuk check baki akaun Anda. Penghkitmatan ini percuma, jadi baki Anda tidak terpotong otomatis.

Cara Check Baki XOX Melalui Black App

Sila download terlebih dahulu aplikasi Black App di Google Play store atau App store. Aplikasi ini ialah aplikasi rasmi dari xox.

  1. Buka aplikasi Black App Anda.
  2. Paparan baki kredit/kuota Anda akan dipaparkan secara detail.

Pastikan singnal ponsel Anda bagus saat semak baki xox.

Baca juga : Top up celcom

Pengkhitmatan XOX Mobile

XOX Mobile menawarkan pelbagai perkhidmatan telekomunikasi termasuk:

  1. Perkhidmatan Rangkaian Selular – XOX Mobile menawarkan perkhidmatan rangkaian selular yang meliputi pakej data dan suara untuk pelanggan pasca bayar dan prabayar di seluruh Malaysia.
  2. Perkhidmatan Perbankan Digital – XOX Mobile menawarkan perkhidmatan perbankan digital untuk memudahkan pelanggan melakukan transaksi seperti pemindahan wang, pembayaran bil, dan pembelian kredit telefon bimbit.
  3. E-Wallet – XOX Mobile mempunyai e-wallet yang membolehkan pelanggan membuat pembayaran dengan mudah dan pantas tanpa perlu membawa wang tunai atau kad kredit.
  4. Perkhidmatan Pelanggan – XOX Mobile mempunyai pusat perkhidmatan pelanggan yang sedia membantu pelanggan dengan sebarang masalah atau pertanyaan berkaitan perkhidmatan mereka.
  5. Perkhidmatan Komuniti – XOX Mobile juga menawarkan perkhidmatan komuniti di mana pelanggan boleh berhubung dengan pelanggan lain, mendapatkan sokongan daripada ahli komuniti, dan berkongsi pengalaman mereka dengan perkhidmatan XOX Mobile.