Semak Baki Pinjaman Kereta Hong Leong Bank

Posted on

Semak Baki Pinjaman Kereta Hong Leong Bank – Tidak perlu berjimat bertahun tahun, Sekarang Anda boleh membeli kereta segera menggunakan kaedah pinjaman kereta di Hong Leong Bank. Hong Leong Bank menawarkan pinjaman kereta yang dikenali sebagai “Hong Leong Auto Loan” untuk membiayai pembelian kereta baru atau bekas. Pinjaman ini mempunyai tempoh pembayaran antara 1 hingga 9 tahun dengan pilihan kadar faedah tetap atau berubah-ubah bergantung kepada keperluan anda.

Pinjaman kereta adalah jenis pinjaman yang ditawarkan oleh bank atau institusi kewangan lain untuk membiayai pembelian kereta baru atau bekas. Hong leong Pinjaman ini biasanya mempunyai jangka masa pembayaran yang panjang, biasanya antara 3 hingga 9 tahun. Kadar faedah yang tetap atau boleh berubah-ubah bergantung kepada pilihan pelanggan.

Sebelum memohon pinjaman kereta, anda perlu mempunyai rekod kredit yang baik, mempunyai pendapatan yang mencukupi, dan kebolehan untuk membayar ansuran bulanan yang diperlukan. Anda juga perlu memilih kereta yang sesuai dengan bajet anda dan menyediakan wang pendahuluan yang mencukupi jika diperlukan.

Sekiranya anda memenuhi syarat untuk mendapatkan pinjaman kereta, anda boleh membuat permohonan secara atas talian atau dengan mengunjungi cawangan bank atau institusi kewangan yang terdekat. Setelah permohonan anda diluluskan, anda akan menerima wang pinjaman untuk membeli kereta, dan anda perlu membayar balik jumlah pinjaman beserta faedah dalam tempoh yang ditetapkan.

Kelebihan Pinjaman Kereta Hong Leong Bank

Sebelum tahu cara Semak Baki Pinjaman Kereta Hong Leong Bank, berikut Antara kelebihan pinjaman kereta Hong Leong Bank termasuklah:

 1. Bajet bulanan yang fleksibel: Anda boleh memilih jumlah pinjaman dan tempoh bayaran yang sesuai dengan bajet bulanan anda.
 2. Pelan bayaran yang mudah: Anda boleh membayar ansuran bulanan melalui kaedah pemindahan wang automatik, cek atau secara atas talian.
 3. Kelulusan segera: Permohonan anda akan diproses dalam tempoh 1 jam dan kelulusan diberikan dalam tempoh 24 jam.
 4. Perlindungan insurans: Hong Leong Bank menawarkan pelan insurans kereta yang komprehensif untuk melindungi kereta anda dan pemandu.
 5. Kadar faedah yang bersaing: Hong Leong Bank menawarkan kadar faedah yang bersaing dan pelbagai pilihan jenis pinjaman.

Untuk memohon pinjaman kereta Hong Leong Bank, anda boleh mengunjungi cawangan terdekat atau membuat permohonan secara atas talian melalui laman web mereka. Anda perlu menyediakan dokumen seperti salinan kad pengenalan, penyata bank, dan slip gaji semasa membuat permohonan.

Semak Baki Pinjaman Kereta Hong Leong Bank

Sekiranya Anda sudah memiliki akaun berdaftar di Hong Leong Connect Online Banking, sila ikuti langkah-langkah dibawah untuk semak baki pinjaman kereta Hong Leong online:

semak baki pinjaman kereta hong leong bank
 1. Sila buka laman https://s.hongleongconnect.my lewat browser handpone
 2. Masukkan username dan password akaun Anda, kemudian tekan tombol masuk
 3. Bilamana telah masuk, Pilih Menu Pay & Transact
 4. Pilih Menu Loan
 5. Pilih Menu Vehicle Loan
 6. baki pinjaman akan terpapar secara detail di layar handphone

Anda juga boleh menggunakan menu My Statement/Invoice untuk melihat sisa baki pinjaman.

Macam Mana tak Punya Online Banking?

Anda boleh Hubungi talian 03-7626 8899 atau 03-7959 1888 untuk bercakap dengan pihak Hong Leong Bank. Perkenalkan diri dan nyatakan tujuan untuk semak baki pinjaman kereta hong leong bank. Maklumat baki pinjaman kereta akan diberikan, kemudian catat atau ingat ingat untuk rujukan.