Cara Pinjam Kredit Maxis RM 10 SOS Top Up

Posted on

Kredit maxis habis atau kosong? nak top up tak ade wang? Jangan cemas cemas, Anda boleh pinjam kredit maxis SOS. Macam mana? Ayuh baca sampai akhir.. Maxis adalah sebuah syarikat telekomunikasi terkemuka di Malaysia yang menawarkan pelbagai perkhidmatan telekomunikasi termasuk talian mudah alih, talian tetap, internet jalur lebar, dan penyelesaian ICT (Teknologi Maklumat dan Komunikasi) untuk perniagaan.

Dalam talian mudah alih, Maxis menawarkan pelan prabayar dan pascabayar yang membolehkan pelanggan mengakses internet, panggilan suara dan SMS. Maxis juga menawarkan peranti mudah alih terkini dan pelan data tanpa had untuk pelanggan yang memerlukan akses internet yang tinggi.

Dalam talian tetap, Maxis menawarkan pelbagai pakej data, suara dan video yang boleh dipersonalisasi mengikut keperluan pelanggan. Pelanggan juga boleh menikmati penyelesaian terkini seperti IPTV (televisyen dalam talian) dan sistem rumah pintar.

Dalam internet jalur lebar, Maxis menawarkan pelbagai pakej untuk rumah dan perniagaan, termasuk pakej internet sahaja atau gabungan internet dan telefon tetap. Pelanggan boleh memilih kelajuan yang sesuai dengan keperluan mereka.

Maxis juga menawarkan pelbagai penyelesaian ICT untuk perniagaan, termasuk penyelesaian cloud dan data center, serta aplikasi dan sistem pengurusan perniagaan.

Secara keseluruhan, Maxis adalah salah satu syarikat telekomunikasi terkemuka di Malaysia yang menawarkan pelbagai perkhidmatan yang berkualiti tinggi dan inovatif kepada pelanggannya. Maxis memberikan kemudahan kepada pelanggan untuk pinjam kredit SOS, tapi baca dulu syarat syarat berikut:

cara pinjam kredit maxis

Terma syarat kredit SOS

 • Kad Maxis aktif.
 • Hanya untuk pelanggan Maxis.
 • pelan-pelan Broadband tidak boleh.
 • Caj akan dikenakan dari tambah nilai Anda.
 • Anda telah mengembalikannya kredit SOS terdahulu.
 • Langganan maxis mencapai tempoh 1 bulan atau lebih.

Cara Pinjam Kredit Maxis

Ada dua cara pinjam kredit maxis. Lewat dial atau aplikasi rasmi milik maxis.

Dial *100*4# pada skrin telefon Anda.

 1. Dail *100*4# atau *100*4*5#
 2. Pilih SOS Top Up
 3. Pilih 1 untuk teruskan

Lewat Aplikasi

 • Pilih Home untuk melihat baki kredit anda.
 • Pilih Top Up untuk menambah kredit maxis
 • Pilih SOS Top Up, kemudian Pilih amaun SOS RM05 or RM 10
 • Secara automatik baki Anda akan masuk.

Macam mana kalau mahu berhenti langganan sos kredit maxis. Mudah je, anda perlu taip STOPSMS ke 20505. Kemudian ada pemberitahuan lewat SMS kalau telah stop langganan. Anda boleh meminta pinjam kredit maxis seberapa banyak kali yang Anda perlukan, selagi Anda membayar balik baki dan caj servis yang tertunggak. Terima kasih.