Jadual Pinjaman Bank Rakyat 2023

Posted on

jadual pinjaman bank Rakyat – Perlu wang? mari kita memohon pinjaman bank di bank rakyat. Setiap orang memerlukan wang untuk keperluan harian. Untuk makan, bayaran sekolah, beli bahan bakar kenderaan dan sebagainya. Namun, suatu hari kita tiba-tiba memerlukan sesuatu yang penting, sementara tidak ada simpanan. Salah satu cara untuk menunaikannya adalah melalui hutang. Terdapat banyak bank di sekitar kita. Salah satunya adalah Bank Rakyat. Sekiranya berminat, anda boleh membaca syarat dan jadual pinjaman bank Rakyat.

BANK Rakyat ADALAH Bank yang sangat diminati oleh banyak orang. Terdapat banyak tawaran di bank rakyat, seperti pinjaman peribadi, pinjaman kaki tangan kerajaan, simpanan, deposito. Itu bergantung pada keperluan anda, kerana keperluan setiap orang berbeza.
Bagi mereka yang berminat, anda boleh membaca syarat berikut sebelum memohon pinjaman di Bank Rakyat.

Syarat Pinjaman Peribadi Bank Rakyat

  • Semua warganegara Malaysia yang bekerja tetap layak memohon. Salinan MyKad/MyTentera.
  • berkhidmat min tiga (3) bulan.
  • Slip gaji untuk 3 bulan terakhir.
  • Penyata Bank untuk 3 bulan terakhir (pengkreditan gaji)
  • Berumur 18 tahun dan maksimum 60 tahun semasa tamat tempoh pembiayaan.
  • Berkhidmat dalam sektor awam & syarikat GLC terpilih.
  • Berpendapatan bulanan tetap RM1,000 termasuk elaun tetap.

sila datang ke pejabat terdekat untuk memohon pinjaman peribadi di bank rakyat. Bawa semua syarat pinjaman, maka pegawai bank rakyat akan membantu mengisi borang permohonan sehingga selesai. Maka anda hanya perlu menunggu pengesahan pinjaman selama 3 hari bekerja.

Jadual Pinjaman Bank Rakyat

Jumlah pembiayaan yang ditawarkan adalah dari RM5,000 hingga mencecah RM200,000. Tempoh sehingga 10 tahun dan Caj kadar keuntungan yang ditawarkan sangat berpatutan iaitu bermula dari serendah 3.57% p.a. Tiada jaminan diperlukan, Perlindungan takaful atas pilihan pelanggan dan Pilihan kadar keuntungan tetap atau terapung.

jadual pinjaman peribadi bank rakyat
jadual pinjaman peribadi bank rakyat

jadual boleh digunakan untuk mempertimbangkan berapa banyak yang anda mahu ambil dan kapan harus melunaskannya. Supaya kewangan dapat seimbang semasa pembayaran balik. Pinjaman boleh digunakan untuk semua tujuan. Boleh untuk keperluan konsumtif (kereta, pengubahsuaian rumah, percutian) atau produktif (modal perniagaan).

Sudahkah anda memahami syarat dan jadual pinjaman peribadi di bank rakyat? Sekiranya tidak, anda boleh bertanya mengenai pinjaman di pusat panggilan Bank Rakyat. Thank you.