Cara Langgan Internet Maxis Bulanan RM35 & RM45

Posted on

Internet Anda habis ? Berikut cara langgan internet maxis bulanan terbaharu. Maxis ialah salah satu penyedia perkhidmatan telekomunikasi terkemuka di Malaysia. Maxis menyediakan pelbagai jenis perkhidmatan internet termasuk internet rumah, internet mudah alih dan WiFi. Untuk perkhidmatan internet seluler, Maxis menawarkan pelbagai pakej yang boleh disesuaikan dengan keperluan pengguna.

Pelangan boleh melakukan top up kredit Maxis Melalui aplikasi Maxis – Anda boleh muat turun aplikasi Maxis dari App Store atau Google Play, dan melakukan top up kredit dengan memilih menu “Top Up”. Kemudian, ikuti langkah-langkah untuk memilih jumlah top up yang diinginkan dan kaedah pembayaran yang diinginkan.

Melalui laman web Maxis Anda boleh melakukan top up kredit melalui laman web Maxis. Pilih menu “Top Up” dan ikuti langkah-langkah untuk memilih jumlah top up dan kaedah pembayaran yang diinginkan. Anda juga boleh top up melalui SMS. Kredit tersebut boleh ditukar dengan pakej internet sesuai kebutuhan.

Cara Langgan Internet Maxis

Untuk langganan internet seluler, Anda dapat mengunjungi situs web Maxis atau mengunduh aplikasi Maxis untuk mendaftar. Anda perlu memberikan detail pribadi Anda dan memilih paket data yang Anda inginkan. Setelah itu, Anda dapat melakukan pembayaran melalui beberapa metode yang tersedia. Anda juga boleh melalui cara langgan internet maxis berikut.

  • Taip *100# dan tekan kekunci dial.
  • Akan keluar paparan menu di bawah. Pilih Pas Internet.
cara langgan internet maxis
  • Pilih senarai paket internet, 1 RM 35, 2 RM45 atau pakej lain seterusnya
  • Contoh: Pilih 1 RM 35, Pilih 1 seterusnya
  • akan muncul notifikasion SMS bahawa internet maxis berjaya

Anda boleh mengunjungi kedai Maxis terdekat dan bercakap kepada petugas mengenai pakej Mobile Internet yang tersedia. Petugas akan membantu Anda memilih pakej internet yang sesuai dengan kebutuhan Anda dan membantu Anda melengkapi informasi pribadi dan Anda hanya perlu bayar wang sahaja.

Pastikan anda mempunyai baki atau wang tunai yang mencukupi untuk melakukan langgan internet Maxis. Jika anda mengalami kesulitan atau ingin maklumat lanjut, anda boleh menghubungi perkhidmatan pelanggan Maxis melalui nombor telefon yang disediakan atau mengunjungi gerai Maxis terdekat. Terima kasih telah membaca pengkongsian cara langgan kartu maxis.